Rostek op deelnemerslijst Vechtdal Rally

Rostek toch niet naar Vechtdal Rally (Update)

Dennis Rostek is sinds maandagmiddag toegevoegd aan de voorlopige deelnemerslijst van de Vechtdal Rally 2024.

Winnaar van de eerste ONRK-wedstrijd van het seizoen 2024 in Sulingen, Dennis Rostek, is sinds maandagmiddag toegevoegd aan de deelnemerslijst van de Vechtdal Rally van aankomende zaterdag.

Rostek is ingeschreven met een Skoda Fabia RS Rally2, de nieuwste generatie Skoda Rally2-auto waarmee hij sinds dit seizoen rijdt. Het wordt de eerste deelname aan de Vechtdal Rally voor de Skoda-rijder.

Symbolisch van een late inschrijving, heeft Rostek startnummer 74 gekregen van de Vechtdal-organisatie, het laatste startnummer van de rally.

De Duitser stond vorige maand niet aan de start in de ELE Rally, omdat de Brabantse klassieker in hetzelfde weekend viel als de Hunsrück Rallye, onderdeel van het Duits Rallykampioenschap (DRM).

Gisteren behaalde Rostek zijn vierde DRM-podium van het jaar tijdens de Mittelrhein Rallye.

ONRK-top 5 aan de start in Vechtdal Rally

In het ONRK gaat Yannick Vrielink aan de leiding met 46 punten, gevolgd door regerend ONRK-kampioen Kevin van Deijne met 40 punten. Met Rosteks inschrijving is de volledige top 5 van de huidige stand aanwezig in Hardenberg.

Update: Rostek toch niet in Vechtdal Rally

Hoewel hij maandagmiddag op de deelnemerslijst stond en een startnummer kreeg, moet de Duitser toch forfait geven voor de Vechtdal Rally.

Een handblessure die hij afgelopen weekend opliep in de Mittelrhein Rallye bleek erger geblesseerd dan verwacht.

“Ik heb vandaag (maandag, red.) een MRI-scan gemaakt en helaas was ik ernstiger geblesseerd dan verwacht. Ik heb vandaag met de dokters, mijn navigator en het team overlegd en het belangrijkste is nu om goed voor mijn hand te zorgen”, deelt Rostek op social media.

“Dit betekent dat ik dit weekend niet aan de start zal staan in de Vechdal Rally en dus mijn kansen op het Nederlands Rallykampioenschap moet opgeven. Deze beslissing doet me op dit moment meer pijn dan mijn hand”, aldus Rostek.

Bekijk hier alle info van de Vechtdal Rally 2024: Tijdschema, KP-kaarten, Rallygids, Reglementen, Deelnemerslijsten etc.)

Foto: ADAC