Last-minute Ypres Rally 2024-inschrijving voor Lefebvre

Last-minute Ypres Rally 2024-inschrijving voor Lefebvre

Een last-minute inschrijving van Stéphane Lefebvre voor de Ypres Rally 2024, met een nieuwe auto voor de Fransman.

Ook Stéphane Lefebvre staat volgende week aan de start tijdens de Ypres Rally. De BRC-kampioen van 2022 zal gaan rijden met een voor hem onbekende auto: de Hyundai i20 N Rally2.

Geen vertrouwde Citroën, Toyota, waarmee hij de Rally van Monte Carlo reed dit jaar, of Skoda, waarmee hij aan de start stond in de Rallye de Wallonie, maar een Hyundai voor de Junior WRC-kampioen van 2014.

Lefebvre zal in Ieper graag revanche willen nemen na zijn harde crash vorig jaar. Toen was hij verwikkeld in een secondeduel met M-Sport Ford-rijder Adrien Fourmaux, maar rolde meermaals op hoge snelheid leidende positie.

Met startnummer 2 zal Lefebvre op jacht gaan naar een nog ontbrekende eindoverwinning op zijn palmares. Hij stond nog nooit op het eindpodium op de Grote Markt van Ieper. Hoewel, hij werd zesde (!) algemeen en WRC2-winnaar (en dus snelste Rally2-rijder) tijdens de 2022-editie van de Ypres Rally, toen de rally onderdeel was van het WRC (foto hierboven).

Maxime Potty, die niet met een Citroën maar een Toyota Rally2-auto zal besturen in Ieper, heeft startnummer 1 gekregen van de organisatie. Bekijk de genummerde deelnemerslijst hier.

Bekijk alle info, tijdschema én genummerde deelnemerslijst van de Ypres Rally 2024 hier!

Foto: Red Bull Content Pool