Potty met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally

Potty met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally

Regerend BRC-kampioen Maxime Potty zal volgende week met een Toyota GR Yaris Rally2 aan de start staan van de Ypres Rally.

Maxime Potty zal niet met zijn vertrouwde Citroën C3 Rally2 gaan deelnemen aan de Ypres Rally, maar met de Toyota GR Yaris Rally2 van het team van LifeLive.

“Na zeer succesvolle tests gaat Maxime (Potty, red.) een hele nieuwe uitdaging aan en zijn we (team LifeLive, red.) trots dat we hem mogen ondersteunen in dit avontuur”, aldus het LifeLive-team van de gebroeders Neuville (Yannick en WRC-leider Thierry).

Tekst gaat verder onder de foto.

Potty test LifeLive Toyota GR Yaris Rally2 pre Ypres Rally 2024

Loix en Potty beide met Toyota Rally2

Potty schreef zich oorspronkelijk in voor de Rally van Ieper met zijn vertrouwde Citroën C3 Rally2, de auto waarmee 24-jarige rallyrijder sinds 2022 reed en dus vorig jaar de BK-titel mee pakte.

Op dit moment is Potty tweede in de BRC-tussenstand met 76 punten. Zijn achterstand op BRC-leider Niels Reynvoet, die 99 punten achter zijn naam heeft staan, bedraagt 23 punten.

Naast Potty komt ook recordwinnaar in Ieper met 11 overwinningen, Freddy Loix, aan de start van de Ypres Rally 2024 met een Toyota GR Yaris Rally2.

De nieuwe Toyota GR Yaris Rally2 is komend weekend tijdens de Rally van Wervik voor het eerst te bewonderen op de Belgische rallypaden. Loix zal in Wervik gaan ‘testen’ voor de Ypres Rally van volgende week. Het BRC-debuut van de nieuwste Rally2-auto is dus volgende week in Ieper met zowel Loix als Potty.

Foto: LifeLive