Rovanperä snelste in shakedown WRC Rally Monza

Rovanperä snelste in shakedown WRC Rally Monza

Kalle Rovanperä noteerde vanavond de snelste tijd in de shakedown voor de finaleronde van het WRC 2021: Rally Monza.

Dit weekend wordt op en buiten het circuit van Monza de strijd om de wereldtitel in het WRC beslist. Toyota-rijder Kalle Rovanperä klokte tijdens de shakedown op het circuit vanavond de snelste tijd, voor Thierry Neuville.

Adrien Fourmaux was verrassend derde, op een seconde van Rovanperä. Titelkandidaat Elfyn Evans klokte de vierde tijd in de shakedown. De Welshman kan dit weekend wereldkampioen worden wanneer hij 18 punten meer behaalt dan Sébastien Ogier.

Gus Greensmith werd tijdens de shakedown bevestigt als rijder bij M-Sport voor volgend jaar en noteerde een identieke tijd vergeleken met Evans.

Verkoop nu je auto
Verkoop nu je auto
Verkoop nu je auto

Dani Sordo finishte op P3 in Monza vorig jaar en kwam vanavond niet verder dan een zesde stek, één plaatsje voor Teemu Suninen die Ott Tänak dit weekend vervangt. Leider in de WK-stand, Sébastien Ogier, klokte de achtste tijd 3.7 seconden van de snelste tijd. De Fransman heeft de beste papieren in de strijd om de WRC-titel. Er is geen scenario waar Evans niet afhankelijk is van Ogier’s prestaties dit weekend. Wanneer Ogier 13 punten pakt, is er geen enkel scenario waarin Evans nog kampioen kan worden.

De top 10 tijdens de shakedown werd afgesloten door Takamoto Katsuta en Oliver Solberg. De Italiaanse WRC3-rijder Andrea Crugnola was de snelste niet-World Rally Car rijder in P11 algemeen. Andreas Mikkelsen, die de WRC2-titel won in Spanje zonder deel te nemen aan de rally, was de snelste WRC2-rijder in de shakedown van vanavond in P12 algemeen.

Volg de WK Rally van Monza via onze social-media (Twitter, Facebook, Instagram) kanalen of de website TheRallyFactory.com. De eerste KP van de rally start morgenochtend om 7:31 uur.

WRC Rally Monza 2021 shakedown resultaten

#RijdersAutoTijd / Vers. met P1
1.Rovanperä / HalttunenToyota Yaris WRC2:55.1
2.Neuville / WydaegheHyundai i20 Coupé WRC+0.3
3.Fourmaux / CoriaFord Fiesta WRC+1.0
4.Evans / MartinToyota Yaris WRC+1.3
5.Greensmith / AnderssonFord Fiesta WRC+1.3
6.Sordo / CarreraHyundai i20 Coupé WRC+3.3
7.Suninen / MarkkulaHyundai i20 Coupé WRC+3.4
8.Ogier / IngrassiaToyota Yaris WRC+3.7
9.Katsuta / JohnstonToyota Yaris WRC+3.8
10.Solberg / EdmondsonHyundai i20 Coupé WRC+5.8

Foto: Red Bull Content Pool