Tänak mist WRC Rally Monza, Suninen valt in

Tänak mist WRC Rally Monza, Suninen valt in

Ott Tänak zal de WRC Rally van Monza deze maand missen wegens privéomstandigheden. Teemu Suninen vervangt de Est in Monza.

De wereldkampioen van 2019 zegt in een statement: “Helaas moet ik mededelen dat ik niet zal deelnemen aan de Monza Rally wegens privéomstandigheden. Het is een moeilijk besluit om te maken, maar de enige juiste.”

Voormalig M-Sport rijder Teemu Suninen vervangt Tänak voor de finaleronde van het WRC 2021. De Fin voegt zich bij Thierry Neuville en Dani Sordo in de line-up van het Koreaans-Duitse team. Hyundai heeft nog een kleine kans om de constructeurstitel te prolongeren. Toyota leidt het kampioenschap met 47 punten en heeft slechts vijf punten nodig om kampioen te worden.

Suninen debuteerde afgelopen maand voor Hyundai’s WRC2-team in een i20 N Rally2 tijdens de WK Rally van Spanje met P11 algemeen en P2 in het WRC2: “Ik wil Ott het allerbeste wensen. Voor ons is dit een geweldige kans. Het is opnieuw een grote uitdaging om een nieuwe auto te leren kennen, maar we gaan de uitdaging zeker aan.”

Verkoop nu je auto
Verkoop nu je auto
Verkoop nu je auto

Foto: Hyundai Motorsport