Arctic Rally Finland in WRC 2021

Arctic Rally Finland in WRC 2021

Er zullen dit jaar twee WK rally’s verreden worden in Finland. De Arctic Rally Finland in Lapland is vandaag officieel toegevoegd aan de WRC kalender van 2021.

Het evenement vervangt de Rally van Zweden nadat het Zweedse evenement werd geannuleerd wegens de toegenomen COVID-19 maatregelen.

De Arctic Rally is een 100% sneeuw- en ijsrally en zal plaatsvinden op 26 t/m 28 februari. Daarmee is de rally de tweede ronde van het kampioenschap.

Komend weekend wordt de Arctic Rally Lapland verreden als seizoensopener van het Fins Rally kampioenschap. Mercedes F1-coureur Valtteri Bottas staat dit weekend onder andere aan de start met een Citroën DS3 WRC. Het WRC-evenement van volgende maand is een apart evenement met vergelijkbare proeven als die dit weekend worden gebruikt.

Driedaags evenement, 260 kilometer

De Arctic Rally Finland zal op vrijdag 26 februari starten met een shakedown in de ochtend. De eerste proef van de rally zal vrijdagavond verreden worden.

Op de zaterdag zullen er drie verschillende proeven op het programma staan die ieder twee keer worden gereden. Het exacte programma van de zondag is nog niet bekend. In totaal zal de rally bestaan uit 10 proeven met een totaal aantal kilometers op snelheid van rond de 260.

Zowel het WRC-evenement als de rally van komend weekend worden verreden rondom de hoofdstad van Lapland: Rovaniemi, waar het vandaag rond de -30 graden Celsius is.

De Arctic Rally Finland is de tweede wijziging van de oorspronkelijke kalender van 2021 nadat vorige week de Ypres Rally Belgium werd aangekondigd als vervanging van de Rally van Groot-Brittannië.

Foto: Hannu Rainamo