Rally van Zweden 2021 gecanceld

WRC Rally van Zweden 2021 gecanceld

De WK Rally van Zweden van volgend jaar is vanmiddag officieel gecanceld. Dat bevestigde de organisator van het evenement.

Reden van de afgelasting zijn de toegenomen COVID maatregelen die in Zweden gelden. De enige 100% sneeuwrally in het WRC stond gepland voor 11-14 februari. Het seizoen start volgende maand in Monte Carlo. Ook dit evenement staat onder druk wegens de geldende COVID restricties.

Rally Sweden CEO Glenn Olssen:
“Het stijgende aantal COVID besmettingen hebben geleid tot strengere maatregelen die het onmogelijk maken om de rally door te laten gaan. Zeker wetende dat er hoge veiligheidsprotocollen zijn die gewaarborgd dienen te worden.”

Vervangende winterally lijkt op komst

De Rally van Zweden lijkt snel een vervanger te krijgen op de WRC kalender. De Arctic Lapland Rally in het Noorden van Finland wordt genoemd als invulling. De oorspronkelijke datum van de Arctic Lapland Rally is 15 en 16 januari, het weekend voor de Rally van Monte Carlo. Blijf THERALLYFACTORY volgen om op de hoogte te blijven van de laatste verandering in de WRC kalender.

Foto: Red Bull Content Pool