Wijzigingen voor ONRK, NRK en HC kampioenschappen - NSRK beslist

Wijzigingen ONRK, NRK en HC kampioenschappen – NSRK beslist

Door het wegvallen van de Achterhoek Rally zijn enkele wijzingen aangebracht aan de kalenders van het NRK en het Historic kampioenschap.

Vorige week maandag werd bekend dat de Achterhoek Rally is gecanceld. De Achterhoek Rally zou de laatste ronde van het NRK, HC (Historic) en het NSRK zijn geweest. Het BSR (Bestuur Sectie Rally) heeft vandaag bekendgemaakt dat de Drenthe Rally van 27 november is toegevoegd aan de kalenders van het NRK en het HC, waardoor de Twente Rally van komende zondag niet de laatste rally is van deze kampioenschappen.

In eerste instantie telde de Drenthe Rally enkel mee voor het ONRK. Maar door deze wijzigingen zullen dus ook het NRK en het HC meetellen voor de desbetreffende kampioenschappen. De 206 Rally Cup heeft de Drenthe Rally ook toegevoegd aan de kalender als vervanging van de Achterhoek Rally.

Wijzigingen schrapresultaten ONRK

Door het wegvallen van de Achterhoek Rally telt het ONRK dit jaar geen zeven maar zes wedstrijden. Aanvankelijk zou het ONRK twee schrapresultaten tellen. Het BSR heeft beslist om het aantal schrapresultaten te verminderen naar één. Zodoende blijven voor het einduitslag van het kampioenschap, net zoals het NRK en HC, de vijf beste resultaten tellen.

Verkoop nu je auto
Verkoop nu je auto
Verkoop nu je auto

Short Rally kampioenschap (NSRK) beslist

Het Short Rally kampioenschap is als gevolg van de afgelasting van de Achterhoek Rally beslist. Zowel de tijdens Twente Rally als de Drenthe Rally zal geen Short Rally verreden worden, waardoor de ELE Rally van begin deze maand de laatste rally van het NSRK was. Ramon van de Lindeloof is de winnaar van het Nederlands Short Rally Kampioenschap 2021.

In het ONRK gaat Gert-Jan Kobus aan de leiding met 130 punten, slechts één punt meer dan Kevin van Deijne die op een puntentotaal van 129 staat. Bob de Jong is derde in het ONRK met 111 punten. Echter heeft de Hyundai-rijder de Vechtdal Rally laten schieten en dus zijn ‘schrapresultaat’ al ‘gebruikt’. Kobus en Van Deijne moeten nog een schrapresultaat ‘opgeven’.

Lambert Parren heeft met 154 punten een voorsprong van 10 punten op Ad Smits in het NRK. Maurice Kuijstermans is momenteel derde in kampioenschap met 122 punten achter zijn naam.

Bij de Historics gaat Piet-Hein van der Heijden aan de leiding. De Lancia-rijder heeft 149 punten op dit moment en maar liefst 30 punten voorsprong op Christophe de Leeuw. Rob Kroot is derde in het HC, op 42 punten achterstand van Van der Heijden.

Tijdens de Twente Rally van aankomend weekend staan er twaalf proeven op het programma. Net zoals tijdens de Hellendoorn Rally zullen de deelnemers bij de Historics voor de ‘normale’ rally starten. Meer informatie over de Twente Rally vind je hier.