Achterhoek Rally 2021 gecanceld

Achterhoek Rally 2021 gecanceld

De Achterhoek Rally 2021 is afgelast. Dat heeft de organisatie van de rally op maandagavond via social media gecommuniceerd.

In een kort statement vertelt de organisatie:
Helaas moeten wij mededelen dat de ACtronics Achterhoek Rally 2021 niet zal plaatsvinden. Graag willen wij als organisatie de eerste zijn die dit trieste nieuws naar buiten brengt. Alle sponsoren, deelnemers en andere belanghebbende worden zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Op een later moment zal de organisatie van de rally met een uitgebreider statement komen omtrent de situatie.

Vergunning geweigerd

Organisatievoorzitter Marijn Visser vertelt tegenover Tubantia dat de vergunning is geweigerd omdat de quickscan flora en fauna uitwees dat het ‘onvoldoende aannemelijk is dat er geen onomkeerbare schade zal ontstaan aan beschermde dier- en plantensoorten door de rally’. Visser: “Dat gaat zover dat je eigenlijk wel mag concluderen dat het er na de eerste editie in 2019 geen tweede meer komt in deze gemeente.”

Verkoop nu je auto
Verkoop nu je auto
Verkoop nu je auto

De afgelasting van de Achterhoek Rally betekent dat de Conrad Twente Rally van deze maand de laatste rally is voor het NRK, de Historics en het Short Rally Kampioenschap (NSRK). De nieuwe Int. Drenthe Rally telt alleen mee voor het ONRK.