Vrielink zet frustratie om in vertrouwen en is snelste Nederlander in Sulingen Rallye

Vrielink zet frustratie om in vertrouwen in Sulingen Rallye

Na de shakedown van de Rallye Sulingen zijn Yannick Vrielink en Jorie Christiaens klaar voor het echte werk op vrijdag. De rally begint met drie proeven, maar het gaat niet zoals Vrielink wil. Er zijn wat probleempjes met de remmen van de auto en mede daardoor maakt hij foutjes. Op zaterdag herpakken zij zich, de Ford Fiesta R5 voelt goed en er wordt snel progressie geboekt. Vrielink is de snelste Nederlander, tweede in het ONRK en doet daarmee goede zaken voor het kampioenschap. Hij tankt vertrouwen in aanloop naar de tweede ronde die later in mei staat gepland.

Op vrijdag overheerst vooral frustratie bij Yannick. “Het liep niet lekker. De olietoevoer naar de voorzijde van de remmen werd geblokkeerd, hierdoor liep de druk naar de achterremmen enorm op. Dan heb je minder remkracht en ben je eigenlijk je achterremmen aan het koken. Ik maakte ook wat onnodige fouten en dat koste te veel tijd. Op vrijdagavond werd ons doel aangepast en was finishen belangrijker dan een goed resultaat.”

Snelheid omhoog na verhelpen remproblemen

Na twee proeven op zaterdag werd het euvel gevonden en ging de snelheid flink omhoog. “We hadden toen gevonden wat het probleem was en kunnen oplossen. Daarna begon het meteen te lopen, konden stappen zetten in snelheid en daarmee steeg het vertrouwen iedere meter.”

“Het hoogtepunt was de tweede tijd op de voorlaatste proef, alles ging zoals het moest. Het team heeft keihard gewerkt om de auto beter te maken. In de auto liep het ook goed met Jorie, hij heeft goed genavigeerd en het was fijn om samen te werken.”

“We worden tweede in het ONRK en pakken dus meteen waardevolle punten in het kampioenschap. Ik ben dus heel erg tevreden.”

De volgende rally volgt al vrij snel. “Op 24 en 25 mei is de ELE Rally, de tweede ronde van het ONRK en weer terug op Nederlandse bodem. Ik heb er erg veel zin in, de rally ligt mij altijd wel goed. We moeten daar deze lijn doortrekken.”

Foto: dontcut.rallyfans | Tekst: Vrielink Motorsport