Vrielink wil vanaf begin vooraan meedoen in ELE Rally

Vrielink wil vanaf begin vooraan meedoen in ELE Rally

Hij was al de snelste Nederlander in Sulingen en won onverwachts de Zuiderzeerally. De seizoenstart van Yannick Vrielink was goed en die lijn wil hij graag doortrekken naar de ELE Rally die dit weekend wordt verreden rondom Son en Breugel. In de Ford Fiesta R5 wil hij vooral geen fouten maken en vanaf het begin vooraan mee te doen.

Yannick legt de eerste focus op de vrijdag. “We willen er vanaf het begin goed bijzitten. De concurrentie heeft hier veel ervaring die ik nog niet heb met deze auto. Daarom moeten we er vanaf het begin goed bijzitten, want dan kunnen we profiteren van een eventueel foutje. Dan is het natuurlijk ook belangrijk dat we zelf geen fouten maken, dus we moeten geconcentreerd zijn.”

“De ELE Rally ligt mij wel altijd goed. Vorig jaar werd ik zevende met de Yaris tussen alle snellere auto’s, dus dat biedt wel goede hoop. We weten ook ongeveer wat we kunnen verwachten qua proeven, maar met een R5 is dat heel anders dan met de Yaris. Harm en ik gaan ons best doen en we hopen op meer dan een podiumplek. We gaan ervoor!”

In het kampioenschap staat Yannick tweede achter Rostek. “Rostek start niet, maar de andere deelnemers wel. We kunnen dus een plaatsje stijgen, het is belangrijker om de goede lijn door te trekken en we willen graag dat de kans op het kampioenschap aan het eind van het seizoen er nog steeds is.”

De ELE Rally start op vrijdag 24 mei om 19:10 uur met het startpodium in het centrum van Son. Daarna volgen er 4 proeven. De eerste dag finisht rond middernacht. Op zaterdagmiddag gaat de rally vanaf 12:00 verder en worden er 11 proeven verreden, waaronder de proef Strijpse Kampen op het militair terrein. De finish zal rond middernacht zijn in Son.

Meer informatie over de ELE Rally 2024 (Tijdschema’s & Deelnemerslijsten) is hier te vinden.

Foto: dontcut.rallyfans | Tekst: Vrielink Motorsport