Visual Art Rally 2024 geannuleerd

Visual Art Rally 2024 geannuleerd

Ook dit jaar zal de Visual Art Rally niet doorgaan, dat heeft de organisatie van het evenement bevestigd via social media.

Door ‘geheel onverwachte onzekerheden’ is de organisatie van de Visual Art Rally genoodzaakt om te 2024-editie te annuleren.

“Geheel onverwacht zijn we door de onzekerheden die op ons pad kwamen genoodzaakt de Visual Art Rally in 2024 van de kalender te halen. Uiteraard hadden wij niet gehoopt dit bericht aan jullie te moeten brengen, maar we blijven in gesprek met de betrokken gemeentes,” legt de organisatie uit.

Bestuur blijft enthousiasme en energie inzetten voor Visual Art Rally

De Visual Art Rally werd voor het laatst verreden in 2019. Na jaren van coronaperikelen leek de rally in 2022 weer verreden te worden. Echter ging de rally ook dat jaar niet door, ondanks dat “alle seinen op groen stonden.”

Het zittende bestuur gaf in 2022 aan dat ‘het plezier van een evenement organiseren compleet ontnomen‘ was door de ‘aanzienlijke verhoging van administratieve verplichtingen.’

Een nieuw bestuur werd gevonden voor de 2023-editie. Echter moest ook de nieuwe organisatie vorig jaar de wedstrijd annuleren toen de betrokken gemeenten geen vergunning verstrekten voor de rally.

Nu is het evenement voor dit jaar ook geannuleerd. Ondanks de tegenslagen zegt de organisatie de rally nog altijd te willen organiseren in de toekomst: “Wij blijven ons enthousiasme en onze energie inzetten om jullie [deelnemers, vrijwilligers, publiek] toch nog een keer te mogen ontvangen,” sluit het bericht af.

NRK en NHRK van 8 naar 7 rally’s

Met de annulering van de Visual Art Rally tellen het NRK (nationaal kampioenschap) en het NHRK (Historic-kampioenschap) nu zeven in plaatst van acht wedstrijden in 2024.

De rally stond niet op de ONRK-kalender.

Voor het NRK en het NHRK heeft de annulering geen invloed op zowel de puntentellingen als schrapresultaten. Sinds 2023 zijn schrapresultaten namelijk niet meer van toepassing voor alle Nederlandse rallykampioenschappen.

Op de Nederlandse rallykalender van 2024 zit er tussen de GTC Rally (12-13 juli) en de Hellendoorn Rally (20-21 september) nu een zomerstop van ruim maanden. De eerste volgende rally is de Vechtdal Rally rondom Hardenberg (22 juni).