Visual Art Rally 2022 gecanceld

Visual Art Rally 2022 gecanceld

Na het bericht van vorige week dat de Achterhoek Rally in 2022 niet door zal gaan in december, komt na het GTC-weekend het bericht dat ook de Visual Art Rally, die gepland stond voor 27 augustus, geen doorgang zal vinden.

Het nieuws werd gisteravond bevestigd door de organisatie na geruchten tijdens de GTC Rally.

“Hoewel alle seinen op groen stonden heeft het organiserend bestuur desondanks besloten te stoppen met de editie 2022.

Het plezier een evenement te organiseren is, door het elk jaar, steeds een aanzienlijke verhoging van administratieve verplichtingen het bestuur compleet ontnomen.

Het zal ongetwijfeld ook de tijdsgeest zijn die de laatste jaren invloed heeft. Onzekerheden, vaak een oorzaak van een nationale crisis of incident die haar uitwerking heeft op een van de onderdelen van het evenement. Deze onzekerheden brengt ook met zich mee dat de financiële risico’s ook steeds groter worden. Om vervolgens dit risico uit te sluiten wordt de administratieve last zeker niet minder.”

Wel merkt de organisatie op dat er men voornemens is om in 2023 wel terug te komen op de Nederlandse rallykalender: “Het enthousiasme van de naamgever van de rally heeft erin geresulteerd dat vanuit het organisatiecomité een aantal mensen zich heeft aangemeld bij het bestuur om de editie 2023 te organiseren. Mensen die al jaren betrokken zijn bij het organiseren van een rally.

De Visual Art rally is voornemens nog jaren op de rallykalender te staan,” aldus het bestuur van de Visual Art Rally.

Twee evenementen vallen binnen een week weg uit Nederlands Rallykampioenschap

Na het wegvallen van het de Achterhoek Rally valt dus nu ook de Visual Art Rally van de rallykalender. Het NK-rally gaat kent daardoor een vervroegde zomerstop. Na de zomerstop zullen er nog twee evenementen verreden worden op Nederlandse bodem: de Hellendoorn Rally (16-17 september) en de Twente Rally (15-16 oktober).

Voor de kampioenschappen (m.u.v. het Short Rally kampioenschap) geldt dat er één schrapresultaat opgenomen dient te worden. Uit een nieuwe kalenderupdate van het BSR zal bevestigd worden of het schrapresultaat standhoudt na het wegvallen van de Visual Art Rally en de Achterhoek Rally of niet.