Drenthe Rally 2021 afgelast

Drenthe Rally 2021 gecanceld

De Int. Drenthe Rally die voor 27 november op de planning stond is afgelast. Dat heeft de organisatie van de rally die op en rondom het TT circuit van Assen verreden zou worden bekendgemaakt.

De organisatie heeft samen met de KNAF naar aanleiding van de afgelopen vrijdag aangekondigde coronamaatregelen moeten besluiten om de wedstrijd af te gelasten. Het is voor de organisatie geen optie om het evenement achter gesloten deuren te organiseren.

Lee van Dam: “De komende drie weken is het niet toegestaan om publiek bij sportwedstrijden toe te laten. Voor ons is het geen optie om het evenement achter gesloten deuren te organiseren. Niet alleen vanwege de financiële consequenties, maar ook richting onze deelnemers, fans en sponsors die allemaal reikhalzend uitkijken naar dit voor Assen en Drenthe nieuwe evenement. De organisatie staat, de toegangskaarten blijven geldig en op 12 maart hopen we iedereen te mogen ontvangen op het Circuit van Drenthe tijdens JACK’S Int. Drenthe Rally.”

De eerste editie van de Drenthe Rally wordt dus verplaatst naar 12 maart 2022, een periode waar normaal gesproken Zuiderzee Rally verreden wordt…

Verkoop nu je auto
Verkoop nu je auto
Verkoop nu je auto

ONRK-kampioen nog onduidelijk

De afgelasting van de Drenthe Rally brengt ook onduidelijkheid over de afloop van het ONRK. Na vijf wedstrijden staat Kevin van Deijne bovenaan in het kampioenschap met 159 punten. Bob de Jong is tweede met 146 punten.

Echter, De Jong heeft één wedstrijd minder verreden. Oorspronkelijk telde het ONRK zeven wedstrijden, waar twee schrapresultaten waren toegestaan. Nadat de Achterhoek Rally werd gecanceld, heeft de KNAF besloten om het aantal schrapresultaten te verminderen naar één.

Wanneer één schrapresultaat gehandhaafd blijft, dan zal Bob de Jong uitgeroepen worden als ONRK-kampioen van 2021. Mocht beslist worden om geen schrapresultaten te tellen, dan zal Kevin van Deijne kampioen zijn.

Meer duidelijkheid over de afloop van het ONRK zal later bekend worden gemaakt.