Martens voltooit laatste winterrally van het jaar

Martens na laatste winterrally van 2024: “Aftellen naar Ypres Rally begonnen”

Met weer een pak extra ervaring is Thomas Martens, ‘The Ginger One’, terug in’t land na zijn laatste winterrally van het jaar, ​de SM Tuuri Rally in Alavus Finland. Hier behaalde hij een mooie 6e plaats in zijn klasse en eindigde hij 25e van de liefst 115 piloten in het algemeen klassement. “Er zat opnieuw verbetering in. Het aftellen naar Ieper is bij deze begonnen.” De BRC (Belgian Rally Championship) Rally van Ieper wordt voor Thomas, weldra 18, zijn eerste officiële wedstrijd op Belgische bodem. ​ ​

Snelste tijd

“De eerste stages in het donker kreeg ik geen vertrouwen, omdat de wagen achteraan te fel bleef schuiven. Daarom pasten we de setup van de auto aan en dit voelde direct veel beter. Vooral op de technisch uitdagende delen van de ritten met scherpe bochten lukte het nadien om erg goed te presteren. In de 5e stage zette ik zo ook een gedeelde snelste tijd neer. Waar ik zeer blij om ben”, blikt Thomas Martens tevreden terug. “Nog extra lessons learned? Ik verloor vooral tijd op brede wegen en middelsnelle bochten. Hier moet ik meer vertrouwen winnen om de gemiddelde bochtsnelheid te verhogen. Als dat lukt, rijden we mee om te winnen.”

Rally van Ieper

In mei en juni volgen voor Thomas nog twee manches in het Fins Kampioenschap en diezelfde maand (18-22 juni) wacht dan de grote Belgische vuurdoop; de Rally van Ieper 2024.

The Ginger One kijkt er al enorm naar uit. ​“Het aftellen naar Ieper is officieel begonnen en ik kan echt niet wachten om daar te racen. We kregen zopas te horen dat we helaas niet vooraf kunnen testen, behalve dan op dinsdag voor de race. Dat maakt het voor mij des te uitdagender om zo meteen competitief te zijn op het asfalt. Maar ik zal zeker mijn best doen en hoop vooral ook veel plezier te hebben.”

Foto, tekst: ‘The Ginger One’