Lefebvre wint Condroz Rally 2021 Citroën C3 Rally2 Rallye du Condroz Huy

Lefebvre wint Condroz Rally 2021

Stéphane Lefebvre heeft voor de derde keer de Rallye du Condroz-Huy gewonnen. Adrian Fernémont, die tweede algemeen werd, doet de beste zaken voor het BRC.

Op de zondag stonden er nog zes proeven op het programma tijdens de Condroz Rally. Deze proeven brachten het kilometertotaal op iets meer dan 70 kilometer. Na de neutralisaties van KP11 en KP12 gisteravond was de tussenstand na dag 1 bepaald na KP10. Lefebvre verdedigde een voorsprong van 8.4s op Fernémont. Munster stond derde, één tiende achter Fernémont.

Wederom waren de onderlinge verschillen klein. In eerste omloop van drie KP’s noteerde Fernémont twee besttijden, waardoor de gat naar Lefebvre in P1 teruggebracht werd naar 5.6 seconden. De andere scratch in de eerste boucle ging naar De Mevius die daardoor opschoof naar P3 ten koste van Grégoire Munster.

Munster reageerde direct na de service in de eerste KP van de laatste omloop. De 22-jarige Hyundai-rijder reed een scratch en ging weer voorbij aan De Mevius. Lefebvre noteerde de tweede tijd in KP16 en breidde zo zijn voorsprong op Fernémont uit naar 8.1 seconden. In KP17 reden Fernémont en Lefebvre identieke tijden en ging De Mevius weer voorbij aan Munster in het algemeen klassement. Met nog één KP te gaan was de stand als volgt: Lefebvre, Fernémont +8.1, De Mevius +13.2, Munster +13.7.

De Mevius won de laatste proef en houdt Munster dus achter zich met 2.1 seconden voorsprong. Fernémont bleef uiteindelijk tweede en finisht op 7.3 seconden van winnaar Lefebvre.

Fernémont doet goede zaken voor het BRC

Ondanks zijn tweede plaats algemeen doet Fernémont de beste zaken voor het BRC. Lefebvre scoort geen punten voor het BRC waardoor Fernémont de meeste punten pakt en zodoende zijn voorsprong in het kampioenschap verstevigt. De Mevius schuift op naar P2 mede doordat hij Munster wist in te halen op de finaledag, maar ook door zijn snelste tijd in de Power Stage. De tussenstand in het BRC met nog één rally te gaan is hieronder te vinden.

De finaleronde van het BRC 2021 tijdens de Spa Rally (4-5 december) gaat de beslissing brengen in het kampioenschap.