Dag 1 Condroz Rally eindigt met neutralisaties - Lefebvre leider

Dag 1 Condroz Rally eindigt met neutralisaties – Lefebvre leider

Stéphane Lefebvre is de leider van de Condroz Rally na de eerste dag. De dag werd eindigde teleurstellend met twee neutralisaties op een rij.

De verschillen waren klein, zeer klein, aan het begin van de dag. Een toon die vroeg gezet werd en later een voorbode bleek voor de rest van de dag. Na de eerste boucle zat de top 3 binnen een halve seconde van elkaar. Lefebvre leidde de wedstrijd met 0.3s voor Grégoire Munster. Ghislain de Mévius was derde op 0.5s, met BRC-kampioenschapsleider Adrian Fernémont in P4, op 3.1s van de leiding.

Op KP4 ging De Mévius in de fout en verloor 10 seconden. Hierdoor schoof Fernémont op naar P3. Evan later in KP6 schoof Fernémont nog een plek op ten koste van Munster. Ondertussen won Lefebvre won alle proeven van de twee boucle. De verschillen waren echter miniem: de Fransman won KP4 met een marge van 0.8s, KP5 met 0.6s en KP6 met 1.5s. Na KP6 leidde de ex WRC-rijder met 6.9s voor Fernémont. Munster was derde op acht seconden. De Mevius was vierde op 13.8 seconden.

Voor Lefebvre verliep de derde boucle niet vlekkeloos. Zo maakte hij in KP8 een klein foutje. Cedric Cherain won verrassend twee proeven in de derde boucle van de dag in zijn strijd voor een top 5 klassering. Vooraan liepen Fernémont en Munster in op Lefebvre. Na KP9 was Lefebvres voorsprong 3.6 seconden op Fernémont, Munster volgde op slechts vier tiende van een seconde van Fernémont.

Neutralisaties verstoren secondeduel

Lefebvre opende de laatste boucle van de dag met een kanontijd. De Citroën-rijder was 3.3 seconden sneller dan zijn eerste achtervolger De Mevius. Munster en Fernémont moesten respectievelijk 4.5s en 4.8s toegeven op Lefebvre.

Het secondeduel werd verstoord nadat de organisatie van de wedstrijd de laatste twee proeven van de dag bij Wanzoul en Héron neutraliseerde. De proeven werden geannuleerd wegens problemen met het publiek. Voor de stand betekende het dat de classificatie na KP10 de stand is na de eerste dag.

Tweevoudig Condroz-winnaar Lefebvre leidt de rally met een voorsprong van 8.4 seconden op Fernémont. Grégoire Munster is derde met de Hyundai i20 R5, slechts één tiende achter Fernémont. De Mevius is vierde op 16.1 seconden. Verschueren is vijfde met de VW Polo R5, op 36.8 seconden van de leider. Ondanks twee scratches is Cherain zesde voor De Cecco. De top 10 wordt afgesloten door Bedoret, Princen en Cracco. Voormalige Belgisch rallykampioen Xaxier Bouche staat net buiten de top 10 op P11, 5.8s achter Cracco.

Stand Condroz Rally na KP10 (Einde Dag 1)