Doek valt voor Aarova Rally Oudenaarde

Doek valt voor Aarova Rally Oudenaarde

De doek is gevallen voor de Aarova Rally Oudenaarde, dat heeft organisator Club Superstage vandaag bevestigd.

De enige rally in de provincie Oost-Vlaanderen zal niet meer georganiseerd worden. Financiële redenen liggen ten grondslag voor het annuleren van de Rally van Oudenaarde: “Na de verlieslatende editie van 2023, heeft de organisatie de voorbije maanden gezocht naar lokale partnerships om het financieel risico te beperken. Die zoektocht heeft niet tot het gewenste resultaat geleid. Omdat Club Superstage het voortbestaan van zijn andere organisaties niet in gevaar wil brengen, werd met pijn in het hart beslist om afscheid te nemen van de Aarova Oudenaarde Rally, de enige wegwedstrijd in Oost-Vlaanderen”, aldus Club Superstage.

Superstage voegt toe: “We willen van de gelegenheid gebruik maken om onze trouwe naamsponsor Aarova nog te bedanken voor het jarenlange vertrouwen in onze organisatie. Verder willen we ook de Stad Oudenaarde, de Gemeente Kruisem en de Gemeente Frasnes-lez-Anvaing bedanken voor hun medewerking en vertrouwen.”

Club Superstage is naast de Aarova Rally ook de organisator van de Monteberg Rally én de grootste rally van België: de Ypres Rally.

De Rally van Oudenaarde werd in 2015 voor het eerste georganiseerd als Rallysprint. In coronajaar 2020 was de rally voor het eerst onderdeel van het BRC. Daarmee was het in 2020 de enige BK-rally die wél doorging na het uitbreken van de pandemie.

Afgelopen jaar telde het evenement ook mee voor het BRC en ging de overwinning naar Freddy Loix. Voor 2024 stond de rally gepland voor zaterdag 24 augustus en zou het wederom meetellen voor het BRC, ditmaal als Divisie 2-wedstrijd. Met het wegvallen van de oorspronkelijke zevende ronde van het Belgian Rally Championship 2024 telt het kampioenschap nu negen wedstrijden.

Foto: BRC