WRC Rally Monza: Drama voor Evans, Ogier op titelkoers

WRC Rally Monza Evans crasht Ogier op titelkoers

Drama voor Elfyn Evans in Monza. De Welshman is van de baan gegaan in KP11 en kan zijn weg vandaag niet meer vervolgen. Zijn titelrivaal Sébastien Ogier verstevigt ondertussen de leiding in de wedstrijd en is op koers naar zijn zevende wereldtitel.

Waar het ‘s ochtends nog regenachtig was op de onbekende proeven in de bergen van Noord-Italië, begon het in de middag steeds heviger te sneeuwen. De sneeuw en slush zorgde voor omstandigheden die vaak te zien zijn tijdens de Monte Carlo Rally.

Evans vergiste zich in de blinde rechterbocht. De Toyota-rijder kwam te hard op de bocht af: de grip bleek dusdanig laag te zijn dat Evans en bijrijder Martin van de weg gingen. Rijder en bijrijder zijn ongedeerd uit de auto gestapt, maar de kansen op een eerste Britse wereldtitel sinds Richard Burns in 2001 zijn vrijwel verdwenen.

Greensmith en Veiby crashen

Gus Greensmith en Ole Christian Veiby crashten in de vorige proef al. Greensmith en Veiby gingen in dezelfde bocht van de weg. Veiby’s Hyundai blokkeerde de weg, waardoor de proef werd geneutraliseerd.

KP12 afgelast wegens hevige sneeuwval

KP12 van de wedstrijd is gecanceld wegens veiligheidsredenen. De hevige sneeuwval staat ten gronde van deze beslissing van de wedstrijdleiding.

De afgelasting van KP12 betekent dat er nog één proef verreden gaat worden vandaag. KP13 is de tweede passage van de PZero-kp op het circuit van Monza. Met andere woorden is de laatste buitenproef reeds verreden. Morgen staan er nog drie proeven op het programma, al deze proeven zullen plaatsvinden op het circuit van Monza.

Foto: Red Bull Content Pool

Airco najaarsactie
Adverteren op THERALLYFACTORY.com