WRC Kenia: Rovanperä rapste tijdens shakedown voor Neuville

Rally Kenia: Rovanperä rapste tijdens shakedown voor Neuville

WRC-kampioenschapsleider Kalle Rovanperä was vanochtend de snelste in de shakedown van de Safari Rally Kenya. De Toyota-rijder was een halve seconde sneller dan Thierry Neuville in P2.

De ondergrond van de 5,4 km lange Loldia shakedown proef was zachter dan verwacht. Volgens Rovanperä een voorteken van wat tijdens de rally het geval kan zijn: “Ik had niet zulke moeilijke omstandigheden verwacht zoals we tijdens de verkenning zagen, de proeven zijn nog zachter dan vorig jaar”, aldus de Fin.

Ott Tänak en Sébastien Loeb reden een identieke tijd, goed voor P3, 1,8 seconde achter Rovanperä en 1,3 seconde achter Neuville. De eerste run van Sébastien Ogier was zijn snelste run, die uiteindelijk goed genoeg was voor P5. De achtvoudig wereldkampioen stond na de eerste run bovenaan de tijdenlijst en was samen met Oliver Solberg de enige coureur die in de eerste run zijn beste tijd noteerde.

De zachte ondergrond zorgde ervoor dat de meeste rijders hun snelste tijden in de tweede doorkomst noteerden. Takamoto Katsuta reed de zesde tijd, gevolgd door Gus Greensmith en Elfyn Evans die de gedeelde zevende tijd noteerden. M-Sport-rijders Adrien Fourmaux en Craig Breen, die zich als enige in zijn laatste run verbeterde, completeerden de top 10.

Oliver Solberg reed de elfde tijd in zijn Hyundai i20 terwijl Jourdan Serderidis, die dit weekend zijn Rally1-debuut maakt in het WRC, de dertiende tijd neerzette. Ze werden gescheiden door de snelste WRC2-rijder Gaurav Gill.

De rally begint op donderdagmiddag met de 4,84 km lange Kasarani Super Special in Nairobi. Op vrijdag staat de eerste volledige dag met actie op het programma.

Alles wat je moet weten voor de WK Rally van Kenia.

Volg de WK Rally van Kenia dit weekend via onze social-media (Twitter, Facebook, Instagram) kanalen of de website TheRallyFactory.com.

WRC Safari Rally Kenia 2022 – Shakedown uitslag

#RijdersAutoTijd / Vers. met P1
1.Rovanperä / HalttunenToyota GR Yaris Rally13:42.1
2.Neuville / WydaegheHyundai i20 N Rally1+0.5
3.Tänak / JärveojaHyundai i20 N Rally1+1.8
3.Loeb / GalmicheFord Puma Rally1+1.8
5.Ogier / VeillasToyota GR Yaris Rally1+2.2
6.Katsuta / JohnstonToyota GR Yaris Rally1+4.0
7.Greensmith / AnderssonFord Puma Rally1+4.6
7.Evans / MartinToyota GR Yaris Rally1+4.6
9.Fourmaux / CoriaFord Puma Rally1+4.8
10.Breen / NagleFord Puma Rally1+5.6
11.Solberg / EdmondsonHyundai i20 N Rally1+13.6
12.Gill / MoralesSkoda Fabia R5+21.9
13.Serderidis / MiclotteFord Puma Rally1+28.4

Foto: Toyota Gazoo Racing