Spanje terug op WRC-kalender 2025, op Gran Canaria

Spanje terug op WRC-kalender in 2025, op Gran Canaria

De Rally van Spanje keert terug in het WRC in 2025, echter niet in Catalonië (rondom Salou) maar op Gran Canaria.

De Rally van de Canarische Eilanden wordt de Spaanse ronde van het WK Rally’s, dat heeft de WRC Promoter vandaag bekendgemaakt. De Rally van Catalonië, een zeer populaire WRC-bestemming voor rallyfans uit de Benelux, was sinds de begin jaren ’90 gastheer van de Rally van Spanje, maar verloor na de editie van 2022 zijn plek op de WRC-kalender.

Volgend jaar keert Spanje dus terug op de WRC-kalender, zij het met een ander evenement.

De Rally van de Canarische Eilanden wordt volledig verreden op het eiland Gran Canaria. De bedoeling is om tijdens het eerste jaar van de tweejarige deal, 2025, de rally volledig af te werken op Gran Canaria. Voor 2026, de 50e editie van het evenement, is men voornemens om naast Gran Canaria ook andere eilanden te bezoeken tijdens de rally.

ERC-naar-WRC-trend zet voort

Met de toetreding van de Rally Islas Canarias op de WRC-kalender van 2025 zet een trend zich voort. Dit jaar ‘promoveerden‘ al de Rally van Letland en de Rally van Poland van het ERC naar het WRC. De WRC Promotor is zowel commercieel rechtenhouder van het WRC als het ERC. Dat de WRC-kalender vol raakt werd al duidelijk voor de Rally van Estland. Dit evenement maakt dit jaar juist de omgekeerde route en ging na vier jaar WRC ‘terug’ naar het ERC.

Er is veel belangstelling om op de WRC-kalender te komen. Zo heeft Ierland publiekelijk kenbaar gemaakt om terug te willen keren. Daarnaast zouden onder andere Turkije, Saoedi-Arabië, Mexico, Argentinië, Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten ook willen terugkeren of voor het eerst een WRC-rally willen organiseren in hun land.

Bekijk de 13 rally’s tellende WRC-kalender van 2024 hier!

Foto: Red Bull Content Pool