Skoda legt productie Fabia Rally2 Evo stil

Skoda legt productie Fabia Rally2 Evo stil

Skoda Motorsport heeft de productie van de Fabia Rally2 Evo met onmiddellijke ingang stilgelegd. Toeleveringsproblemen als gevolg van de coronapandemie dwingen de Tsjechen tot dit besluit.

In een brief gericht aan “klanten, partners en vrienden”, ondertekend door Skoda Motorsport baas Michal Hrabánek en hoofd Klantenprogramma’s David Jareš, wordt het nieuws bevestigd. “De problemen die de auto-industrie momenteel ondervindt met betrekking tot toeleveringstekorten wegens de coronapandemie raken helaas nu ook het motorsport segment.”

Skoda laat weten dat het met de productie van de Fabia Rally2 Evo stopt om te garanderen dat men huidige klanten voldoende kan blijven bedienen. In totaal zijn er meer dan 400 Skoda Rally2 (R5) auto’s verkocht.

De tekorten maken de productie van nieuwe auto’s zeer moeilijk en in sommige gevallen onmogelijk. Ook de verkoop en distributie van reserveonderdelen worden door de tekorten beperkt. Skoda zal als gevolg van de situatie geen nieuwe orders voor rallyauto’s aannemen. Wanneer Skoda Motorsport weer in staat is om nieuwe Fabia’s te produceren, zullen klanten op de hoogte worden gesteld.

Verkoop nu je auto
Verkoop nu je auto
Verkoop nu je auto

Foto: Red Bull Content Pool