Ogier snelste in shakedown WRC Rally Spanje

Ogier snelste in shakedown WRC Rally Spanje

Sébastien Ogier klokte vanochtend de snelste tijd tijdens de shakedown voor de WK Rally van Spanje op de Coll de la Teixeta.

Ogier was twee tiende van een seconde sneller dan zijn teamgenoot en titelrivaal Elfyn Evans. Wanneer Ogier dit weekend zes punten meer pakt dan Evans, kan hij dit weekend zijn achtste wereldtitel veiligstellen.

Thierry Neuville klokte de derde tijd in de shakedown. De Belg was vier tiende langzamer dan Ogier en twee tiende sneller dan Dani Sordo. Ott Tänak was vijfde op 0.8s achterstand van Ogier.

Kalle Rovanperä is fit genoeg om dit weekend deel te nemen, nadat hij in Finland moest opgeven met rugklachten. De jonge Fin klokte de zesde tijd op 1.2 seconde van Ogier. M-Sport-rijders Adrien Fourmaux en Gus Greensmith reden respectivelijk de zevende en achtste tijd. Fourmaux was een tiende langzamer dan Rovanperä en een tiende sneller dan Greensmith.

Verkoop nu je auto
Verkoop nu je auto
Verkoop nu je auto

Takamoto Katsuta was op zijn beurt weer een tiende langzamer dan Greensmith. Daardoor zit de top 9 binnen anderhalve seconde van elkaar. De top 10 werd afgesloten door Nil Solans. Solans vervangt de geblesseerde Pierre-Louis Loubet in de 2C Competition Hyundai World Rally Car. De Spanjaard maakt dit weekend zijn WRC-debuut en was twee tiende sneller dan zijn teamgenoot Oliver Solberg. Solberg junior rijdt dit weekend voor eerst een asfalt rally op het hoogste niveau van de rallysport.

De ceremoniële start van WK Rally van Spanje vindt vanavond om 19:00 uur plaats op de boulevard van Salou. Morgen gaat de rally echt van start. KP1 begint om 08:43 uur.

Volg de WK Rally van Spanje via onze social-media (Twitter, Facebook, Instagram) kanalen of de website TheRallyFactory.com

WRC Rally van Spanje 2021 shakedown resultaten

#RijdersAutoTijd / Vers. met P1
1.Ogier / IngrassiaToyota Yaris WRC2:33.6
2.Evans / MartinToyota Yaris WRC+0.2
3.Neuville / WydaegheHyundai i20 Coupé WRC+0.4
4.Sordo / CarreraHyundai i20 Coupé WRC+0.6
5.Tänak / JärveojaHyundai i20 Coupé WRC+0.8
6.Rovanperä / HalttunenToyota Yaris WRC+1.2
7.Fourmaux / CoriaFord Fiesta WRC+1.3
8.Greensmith / PattersonFord Fiesta WRC+1.4
9.Katsuta / JohnstonToyota Yaris WRC+1.5
10.Solans / MartíHyundai i20 Coupé WRC+2.5
11.Solberg / DrewHyundai i20 Coupé WRC+2.7

Foto: Red Bull Content Pool