Neuville stopt samenwerking met Gilsoul

Neuville stopt samenwerking met Gilsoul

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul stoppen de samenwerking per direct. Slechts drie dagen voordat de verkenningen voor de Monte Carlo Rally beginnen.

Neuville en Gilsoul werkten sinds 2011 met elkaar. Tijdens de testsessies van deze week zat Gilsoul nog naast Neuville in de Hyundai. Volgens het Franse Rallye-Sport.fr was er geen enkele schijn dat er een breuk aan zat te komen tussen Neuville en Gilsoul.

Martijn Wydaeghe zal de nieuwe bijrijder zijn van Neuville. Wydaeghe zat van 2018 t/m 2020 naast Guillaume de Mevius. In 2015 zat de Vlaming naast Mats van den Brand in het JWRC.

Zonder ook maar één kilometer op snelheid te rijden zullen Neuville en Wydaeghe volgende week donderdag aan de start van KP1 staan, aangezien er geen shakedown zal zijn voor de rally begint.

In een statement op social media zei Neuville: “Enkele veranderingen want ik zal het seizoen starten met Martijn Wydaeghe naast me in de bijrijderstoel.”

Neuville vervolgt:
“Ik wil Nicolas [Gilsoul] graag bedanken voor de afgelopen tien jaar en de geweldige herinneringen.”

Neuville en Gilsoul wonnen samen dertien WRC wedstrijden en werden vijf keer tweede in het wereldkampioenschap.

Gilsoul reageert: “Zijn keuze”

Nicolas Gilsoul heeft gereageerd op zijn social media kanalen ongeveer een uur nadat Thierry Neuville de breuk naar buiten heeft gebracht.

Volgens Gilsoul is het per direct stoppen van de samenwerking de keuze van Neuville. De navigator vertelt: “Dit is zijn keuze. We hebben geweldige avonturen beleefd samen. We zullen meer avonturen beleven, helaas ieder van zijn eigen kant.”

Het lijkt erop dat de doorslag vandaag is gekomen, aangezien Gilsoul rond 8 uur vanmorgen nog zijn Facebook profielfoto heeft geüpdatet naar een foto waarin hij poseert in de nieuwe teamkleding van 2021.

Foto: Red Bull Content Pool