Neuville snelste in Shakedown Rally van Italië

Neuville snelste in Shakedown Rally van Italië

Thierry Neuville heeft de shakedown van vandaag bovenaan de tijdlijsten afgesloten. Zijn teamgenoot Ott Tänak eindigde als tweede op 0.9 seconde.

Met zijn vierde en tevens laatste doorkomst in de 2.89 kilometer lange shakedown plaatste Neuville zijn Hyundai op P1. Tänak in P2 wist Teemu Suninen met één tiende van een seconde achter zich te houden. Suninen zit dit weekend weer achter het stuur van de Ford Fiesta WRC in plaats van Adrien Fourmaux.

Sébastien Ogier stond na de eerste twee runs bovenaan ondanks dat hij als eerste de proef op moest en dus de weg moest schoonvegen. Uiteindelijk eindigt Ogier op P4 voor Dani Sordo in P5. Sordo won de laatste twee edities van de WK Rally van Italië en probeert dit weekend zijn derde achtereenvolgende winst te pakken op Sardinië.

Kalle Rovanperä kon aan het begin van de shakedown niet deelnemen wegens problemen met de stuurbekrachtiging. De jonge Fin is enkele minuten voor aanvang van de shakedown teruggekeerd naar de service om het probleem te verhelpen. Na ruim een uur kon Rovanperä weer richting de shakedown om alsnog alsnog de drie verplichte shakedown runs te kunnen doen. Rovanperä klokte de zesde tijd aan het eind. Elfyn Evans eindigt de shakedown met dezelfde tijd als Rovanperä.

Gus Greensmith werd achtste met de Ford Fiesta WRC voor Hyundai-junior Pierre-Louis Loubet. Takamoto Katsuta maakt de top 10 compleet.

De WK Rally van Italië start morgenochtend om 08:02. Volg de rally via onze social-media (Twitter, Facebook, Instagram) kanalen of de website TheRallyFactory.com

Resultaten WRC Rally van Italië 2021 Shakedown

#RijdersAutoTijd / Vers. met P1
1.Neuville / WydaegheHyundai i20 Coupé WRC1:50.7
2.Tänak / JärveojaHyundai i20 Coupé WRC+0.9
3.Suninen / MarkkulaFord Fiesta WRC+1.0
4.Ogier / IngrassiaToyota Yaris WRC+1.2
5.Sordo / RozadaHyundai i20 Coupé WRC+1.6
6.Rovanperä / HalttunenToyota Yaris WRC+1.7
7.Evans / MartinToyota Yaris WRC+1.7
8.Greensmith / LoudonFord Fiesta WRC+2.1
9.Loubet / Haut-LabourdetteHyundai i20 Coupé WRC+4.3
10.Katsuta / BarrittToyota Yaris WRC+4.5

Foto: Rally Italia Sardegna