Neuville en Tänak verlengen Hyundai contract

Neuville en Tänak verlengen Hyundai contract

Groot WRC nieuws: Thierry Neuville en Ott Tänak hebben een contractverlening getekend bij Hyundai Motorsport.

Zowel Neuville als Tänak hebben een meerjarig contract getekend. De exacte duur van de contracten is niet bekendgemaakt. Met deze nieuwe deals zorgt Hyundai ervoor dat de ervaren rijders ook verbonden blijven aan het team uit Alzenau voor het nieuwe hybride Rally1 tijdperk van het WRC. Een belangrijke testperiode voor de nieuw auto van volgend jaar staat op het punt van beginnen.

De huidige contracten van beide rijders lopen aan het eind van dit seizoen af. Met name Ott Tänak werd gelinkt aan een overstap naar een ander team. De aankondiging van vandaag maakt een einde aan alle geruchten.

Er is geen woord gesproken over de derde Hyundai-stoel voor 2021. Op dit moment delen Dani Sordo en Craig Breen de derde auto van het Koreaans-Duitse team. Oliver Solberg, die dit jaar zijn debuut maakte in een WRC-auto van Hyundai tijdens de Arctic Rally Finland, staat onder contract bij Hyundai tot het eind van 2022. De zoon van WRC-kampioen Petter werkt dit jaar een volledig seizoen af in het WRC2 voor Hyundai. Tijdens de Rally van Italië in juni zal Solberg Jr. zijn tweede rally rijden in de Hyundai i20 Coupé WRC. Mede hierdoor zal een een eventuele overstap van Solberg naar het WRC-team van Hyundai alleen maar sterker worden.

Foto: Hyundai Motorsport