Monte Carlo Rally krijgt definitief groen licht

Monte Carlo Rally krijgt definitief groen licht

De Rally van Monte Carlo heeft definitief groen licht gekregen van de lokale overheid om door te gaan, hetzij onder zeer strikte voorwaarden.

De afgelopen weken heeft de organisatie van de rally, de ACM (Automobile Club Monaco), meerdere maatregelen genomen het evenement binnen de lijntjes van de maatregelen te houden. Zo werd onder andere al bekend dat publiek niet toegestaan is tijdens het evenement. Ook is het tijdschema tweemaal aangepast om aan de avondklok-maatregelen te voldoen. Zo heeft de rally geen shakedown, die normaal gesproken net buiten Gap plaatsvindt, om fans niet te verleiden om toch te komen.

In een officieel persbericht dat vanmorgen naar buiten kwam herhaalt de organisatie nogmaals om niet naar de evenement te komen. Er zullen boetes van boven de €100,- uitgedeeld worden voor iedere persoon die zich toch niet aan de regels houdt. Ook werd nogmaals duidelijk gemaakt dat het overtreden van de regels ervoor kan zorgen dat een proef afgelast wordt.

De Monte Carlo Rally zal op papier uit 15 proeven bestaan. Echter is KP8 al geannuleerd omdat deze proef ervoor zal zorgen dat de avondklok-maatregel niet nageleefd kan worden. De 14 proeven die er in realiteit nog op de planning staan zullen in totaal ongeveer 257 kilometer op snelheid opleveren.

Foto: Red Bull Content Pool