Evans wint Rally Portugal na dominante zondag

Evans wint WRC Rally Portugal na dominante zondag

Elfyn Evans heeft de WK Rally van Portugal op zijn naam geschreven. De Welshman nam gistermiddag de leiding in de wedstrijd over na drama voor Ott Tänak. In de finaledag domineerde de Welshman en pakte daarmee zijn vierde WRC overwinning van zijn carrière.

Evans kwam op zondagochtend geweldig uit de startblokken. De Toyota rijder won de openingsproef met maar liefst 8.9 seconden ten opzichte van zijn eerste achtervolger in de proef Adrien Fourmaux. Sordo, die in de laatste KP gisteravond verrassend bijna 6 seconden goedmaakte op Evans, verloor 9.6 seconden ten opzichte van Evans in de eerste KP van de dag.

Daardoor zag Evans zijn voorsprong uitlopen tot 20.3 seconden. Evans won ook de tweede KP van de dag en breidde zijn voorsprong op Sordo uit naar 21.7 seconden.

Thierry Neuville, Ott Tänak en Kalle Rovanperä vielen alle drie gisteren uit, maar kwam vandaag weer in actie om in de Power Stage toch nog WK-punten te kunnen pakken. De herstarters pushten niet om zo banden te sparen voor de Power Stage. Neuville won weliswaar KP18, de eerste doorkomst door de beroemde Fafe-proef. De tweede doorkomst door Fafe zal later de Power Stage zijn. Evans consolideerde in KP18 en liep minimaal uit (0.3s) ten opzichte van Sordo.

In KP19 won Evans zijn vierde KP van de dag en breidde zijn voorsprong, met nog één KP te gaan, uit naar 26.2 seconden.

Tänak wint Power Stage

Tänak en Neuville hadden niet te verliezen in de Power Stage. Uiteindelijk wist Tänak de Power Stage te winnen met 1.6 seconden voorsprong. Sébastien Ogier werd derde in de Power Stage en blijft daardoor eerste in het kampioenschap. Evans werd vijfde in de Power Stage maar won wel zijn vierde WK rally in zijn carrière. De volledige stand in het WK is hieronder te vinden.

Volgende ronde van het WRC 2021 is de WK Rally van Sardinië over twee weken (03 – 06 juni).