Evans snelste in shakedown Croatia Rally, Neuville tweede

Evans snelste in shakedown Croatia Rally, Neuville tweede

Elfyn Evans heeft de shakedown tijdens de Croatia Rally bovenaan de tijdlijsten afgesloten. De Welshman hield aan het eind zeven tiende van een seconde over op Thierry Neuville.

De Rally van Kroatië debuteert dit weekend als WK-rally. In de hoofdstad Zagreb is het service park gevestigd voor de eerste volledige asfaltrally van het seizoen.

Vanochtend kwamen de Toyota’s goed uit de startblokken. Na de eerste doorkomsten was het een 1-2-3 voor het Japanse-merk. Kalle Rovanperä, die als leider in het kampioenschap als eerste de shakedown in moest, noteerde de snelste tijd na de eerste doorkomsten. Elfyn Evans verbeterde de tijd van Rovanperä in zijn tweede run. Rovanperä wist in zijn tweede run de tijd van Evans te evenaren met zijn derde run. Echter wist Evans in zijn derde run de leiding in de 4.6 kilometer lange proef weer terug te pakken. Uiteindelijk bleek Evans’ stijd van 2:45.1 goed genoeg om de shakedown als snelste af te sluiten.

Thierry Neuville hield het beste over tot het laatst, door aan het eind nog twee runs de doen. Zijn derde doorkomst was goed genoeg om zich te plaatsen tussen de Toyota’s van Evans en Rovanperä in. Ott Tänak sloot de shakedown af als vierde, slechts 1.5 seconde achter Evans. P5 was er voor regerend wereldkampioen Sébastien Ogier. Takamoto Katsuta werd zesde met zijn Toyota, gevolgd door WRC-debutant Adrien Fourmaux met de Ford Fiesta WRC in P7. Gus Greensmith noteerde de achtste tijd, op een halve seconde van zijn debuterende teamgenoot. Pierre-Louis Loubet en Craig Breen sloten de top 10 af.

Croatia Rally: Acht proeven op vrijdag

Morgen gaat de Croatia Rally van start. Er staan acht proeven op het programma die het dagtotaal op zo’n 100 kilometer brengen. KP1 start om 08:39. Volg de rally via therallyfactory.com of onze Twitter, Facebook of Instagram kanalen.

#RijdersAutoTijd / Vers. met P1
1.Evans / MartinToyota Yaris WRC2:45.1
2.Neuville / WydaegheHyundai i20 Coupé WRC+0.7
3.Rovanperä / HalttunenToyota Yaris WRC+1.3
4.Tänak / JärveojaHyundai i20 Coupé WRC+1.5
5.Ogier / IngrassiaToyota Yaris WRC+2.5
6.Katsuta / BarrittToyota Yaris WRC+3.8
7.Fourmaux / JamoulFord Fiesta WRC+4.1
8.Greensmith / PattersonFord Fiesta WRC+4.6
9.Loubet / LandaisHyundai i20 Coupé WRC+4.7
10.Breen / NagleHyundai i20 Coupé WRC+6.5

Foto: Toyota Gazoo Racing WRC