Abbring 20e in Rallye Monte Carlo

Kevin Abbring is 20e geworden in de Rallye Monte Carlo. Daarmee valt de Nederlander net buiten de top 10 in het R5-klassement.

Abbring (Volkswagen Polo GTI R5), genavigeerd door Pieter Tsjoen, finishte uiteindelijk als twaalfde Rally2-auto (R5). Het verschil met P10 in het Rally2-klassement bedroeg 1 minuut en 17 seconden.

Cédric de Cecco (Skoda Fabia Rally2 Evo) eindigde één plek achter Abbring op P21. De Cecco is daarmee vijfde geworden in het WRC3-klassement en pakt 11 punten voor het kampioenschap. WRC-debutant Davy Vanneste (Citroën C3 Rally2) werd P23 algemeen en zesde in het WRC3. Cédric Cherain (Skoda Fabia R5) sloot zijn WRC-debuut af op een 29e plek algemeen en negende in het WRC3.

Davy Vanneste in de Citroën C3 Rally2

Timothy van Parijs won de RC5-klasse in de Renault Clio RSR Rally5. Benoit Verlinde werd tweede in de RC5-klasse.

De Rallye Monte Carlo werd gewonnen door Sébastien Ogier in de Toyota Yaris WRC.