Zuiderzee Rally 2024: 3x3 proeven rondom Kampen

Zuiderzee Rally 2024: 3×3 proeven rondom Kampen

Na 4 jaar afwezigheid keert de 35e editie van de Zuiderzee Rally terug op 23 maart in- en rondom Kampen. Dat betekent een ceremoniële start in het oude centrum van de Hanzestad, het serviceterrein op het industrieterrein, drie uitdagende klassementsproeven die het uiterste vragen van de rijders en de terugkeer van onverhard in de Zuiderzeerally.

Ceremoniële start in centrum Kampen

De start van de Zuiderzeerally 2024 krijgt een unieke opening op het Van Heutsplein in Kampen. Iedere deelnemer zal onder de startboog richting de eerste klassementsproef rijden. Door deze ceremoniële start krijgen niet alleen de deelnemers een unieke start, ook kan het publiek in het centrum van Kampen de rijders en de rally auto’s van dichtbij zien en meemaken.

Vanaf 11.00 uur zijn het er op het plein verschillende show- en rallyauto’s te bewonderen. Denk aan de sportieve Alpine A110 in een historische kleurstelling, een Mazda 323 1.8 Turbo 4WD Rally, een Opel Ascona i 2000 Rally en nog veel meer.

Serviceterrein op de Loswal in Kampen

Het serviceterrein voor de rijders en teams is op de Loswal in Kampen. Langs de waterkant van de IJssel prepareren de rijders en teams zich hier voor, tijdens en na de Zuiderzeerally. Geen hoge snelheid maar juist geoliede actie tussen monteurs om de rally auto weer zo goed mogelijk aan de start te krijgen. Voor het publiek is op zaterdag 23 maart het serviceterrein gratis toegankelijk.

Drie uitdagende klassementsproeven

De 35e editie van de Zuiderzeerally kent drie uitdagende klassementsproeven die drie keer worden verreden. Na de ceremoniële start wordt de eerste klassementsproef verreden bij Kampereiland-Oost (SP Tools Kampereiland). Om vervolgens richting IJsselmuiden te rijden, waar de tweede klassementsproef richting Wilsum zal leiden.

De tweede klassementsproef betekent ook direct de terugkeer van het onverhard in de rally. Die begeeft zich over het terrein van Stoter Transport. Waar een gedeelte aan de rand van de IJssel bestaat uit zand. Stoter Transport is ook direct naamgever aan deze proef.

De derde klassementsproef vindt plaats rondom Kamperveen (Abbink Verkeerstechniek Kamperveen). Een andere uitvoering die de laatste jaren is verreden, om zo de rijders een uitdagende rally te bieden.

Deelnemers

De inschrijving voor de deelnemers begon op dinsdagavond 12 februari en met nog een paar dagen te gaan tot de sluiting zijn er al meer dan 80 inschrijvingen bij de Zuiderzeerally en Historische Zuiderzeerally.

Zo staan onder andere kampioen ONRK 2023 Kevin van Deijne, Henk Vossen, Yannick Vrielink, HP Meilink en Pierre Brouwer aan de start. Maar ook internationaal is er interesse. Uit Zweden komen Victor Hansen en Victor Johansson met een Peugeot 208 Rally4 aan de start.

Tekst: Zuiderzee Rally