Vroegtijdig einde voor Van Deijne in Zuiderzee Rally

Vroegtijdig einde voor Van Deijne in Zuiderzee Rally

Na een afwezigheid van vier jaar keert de Zuiderzeerally dit jaar terug op de kalender. De wedstrijd werd in het verleden rond Emmeloord en Kampen verreden maar richt zich dit jaar volledig op de Hanzestad Kampen. Het vroege Nederlandse voorjaar kent wisselende weersomstandigheden die in de polder volop voelbaar waren. Zon, regen, harde wind en hagelbuien wisselen elkaar de hele dag in hoog tempo af.

Die wisselende weersomstandigheden zorgen voor verraderlijke omstandigheden op de proeven. De hagelbuien maken ze nat en het regelmatige snijden van de deelnemers in de bochten zorgt ervoor dat er her en der dikke lagen modder op het asfalt liggen. De zon en wind zorgen er echter ook weer voor dat de wegen snel opdrogen. Hierdoor is het continu zoeken naar grip.

Van Deijne grijpt de Zuiderzeerally vooral aan om te testen. In de winterstop hebben ze dat niet kunnen doen en met het oog op de afspraak in Sulingen, waar Van Deijne zich kan meten aan de voltallige Duitse top, is het team voornemens om in de Zuiderzeerally de afstelling van de auto te perfectioneren en het wedstrijdritme weer op te pakken.

Al vroeg in de wedstrijd, op de tweede proef, gaat het mis voor Van Deijne. In een lange doordraaier naar rechts remt hij aan voor een trage bocht naar links die er direct op volgt. Na het terugschakelen remt de auto iets teveel af waardoor deze blokkeert en afslaat. Hierna is Van Deijne niet meer dan een passagier en komt de Hyundai ongelukkig in aanraking met een bankje langs de weg waardoor het linker achterwiel beschadigt. Van Deijne probeert nog wel verder te rijden maar merkt al snel dat er teveel schade is om door te kunnen en parkeert zijn auto langs de weg.

De volgende wedstrijd van Kevin van Deijne en Hein Verschuuren is de eerste ronde van het Open Nederlands Rallykampioenschap op 3 en 4 mei, de ADAC Rallye Sulingen in Duitsland.

Van Deijne: ‘We raakten een bankje waarna het wiel krom onder de auto hing’

“We kwamen hier vooral om te testen. Als het qua klassement goed zou gaan dan hadden we natuurlijk voor de winst gegaan maar dat was niet het primaire doel. We wilden hier vooral alles goed afstellen met het oog op Sulingen, daar wil je het laten zien. Helaas hebben we maar weinig meters kunnen maken. Op proef twee zaten we in een lange doordraaier naar rechts die uitkwam in een wat scherpere bocht naar links en bij het aanremmen kwam de achterkant om en gleden we van de weg. Heel langzaam eigenlijk maar we raakten een bankje waarna het wiel krom onder de auto hing. Een teleurstellende wedstrijd dus, nu maar weer de blik naar voren naar de volgende ronde in Duitsland.”

Tekst: Deijne Autosport