Vrielink start niet in Opel E-Cup - Verlegt focus naar ONRK

Vrielink start niet in Opel E-Cup – Verlegt focus naar ONRK

Afgelopen week werd duidelijk dat er extra budget nodig was voor het programma van de ADAC Opel Electric Rally Cup. Yannick Vrielink werd negatief verrast en moest daardoor snel schakelen aangezien de eerste rally van de Cup al op 3 mei plaatsvindt. Vrielink kiest ervoor om zich te focussen op het ONRK en zal zijn kalender hierop aanpassen.

“Ik vind het natuurlijk superjammer,” vertelt Yannick. “We hadden een heel mooi en divers programma, maar helaas kwam er een onverwachte mededeling omtrent het budget voor de Opel. Om de auto klaar te maken voor de eerste rally moet er veel werk verricht worden om de auto goed aan de start te krijgen. De kosten hiervoor waren nog niet helemaal duidelijk.”

“Het budget ook nog niet helemaal, maar in ons enthousiasme zijn we hiermee wel naar buiten gekomen. Het gat is door geen enkele partij kunnen dichten, dus hebben we een belangrijke knoop moeten doorhakken. We gaan nu voor het ONRK met de Ford Fiesta R5! Daar kijk ik natuurlijk naar uit, want het is zo gaaf op met deze auto te kunnen rijden.”

Dit betekent dat het programma wordt aangepast. De volgende rally is de Rallye Sulingen, de openingsronde van het ONRK. Daarna volgen de ELE Rally, Vechtdalrally, GTC Rally, Eurol Hellendoorn Rally, Twente Rally en de Drenthe Rally. Mogelijk wordt er gedurende het seizoen nog een wedstrijd buiten dit programma om verreden.

“Ik wil iedereen die de afgelopen weken en maanden bezig is geweest om het programma vorm te geven heel erg bedanken. We hebben er enorm veel energie in gestoken, maar het mag helaas niet lukken.”

Tekst: Vrielink Motorsport