Vrielink en Van Koppen winnen de ELE Rally: 'Dit is echt niet normaal'

Vrielink en Van Koppen winnen de ELE Rally: ‘Dit is echt niet normaal’

Na een hele spannende en veelzijdige ELE Rally zijn Yannick Vrielink en Harm van Koppen de snelsten in de Ford Fiesta R5. Na vijftien proeven, die door de regenval van de afgelopen weken zijn aangepast, zijn zij ruim 17 seconden sneller dan Kevin van Deijne. Daarmee grijpen zij de leiding in het ONRK, maar verrassen zij zichzelf ook.

“Dit is echt niet normaal,” vertelt Yannick. “Vorig jaar reed ik hier nog met de Yaris in de top tien en nu winnen we hem. Deze auto is 10 jaar oud, de concurrentie rijdt in veel nieuwer materiaal, maar de Fiesta past bij me. Het was een moeilijke rally, zeker voor de bandenkeuze en met de weersomstandigheden. Ik ben zo blij en trots dat we hier als winnaars staan!”

De rally begon niet goed voor Yannick en Harm. Tijdens de eerste proef maakten zij een klein uitstapje. “Dan sta je in je hoofd even met 1-0 achter, we lieten ons verrassen en raakten een boompje. Daardoor hadden we wat problemen met het dashboard en de elektronica, maar we herpakten ons snel en wisten meteen het tempo weer terug te vinden. Het was een foutje, waar we eigenlijk geen foutjes wilden maken.”

Daarna ging het beter en bleven ze de concurrentie bij op vrijdag. “Het was belangrijk om zo min mogelijk fouten te maken, op vrijdag maakten we er eentje. Zaterdag was het misschien nog wel moeilijker, er waren hier en daar wat buitjes en we stonden dan ook meteen op de verkeerde banden. We zijn toen rustig gebleven en pakten de snelste tijd op Spoordonk. De concurrenten maakten meer fouten dan wij en uiteindelijk werd het spannend tussen Kevin en ons.”

Tijdens de laatste vier proeven liet Yannick zijn snelheid zien en noteerde hij op alle proeven de snelste tijd. “We zijn er echt voor gegaan, het lag zo dicht bij elkaar dus we moesten echt gas geven. Ik ben zo trots dat we hier winnen. Dank aan Harm, de monteurs, het team en natuurlijk alle fans. Op naar Vechtdal, maar we gaan deze wel even vieren.”

De volgende rally voor Yannick en Harm is de Vechtdalrally op 22 juni.

Tekst: Vrielink Motorsport