Rallye Sulingen van ONRK kalender geschrapt

Rallye Sulingen van ONRK kalender geschrapt

De Sulingen Rallye is van de ONRK kalender geschrapt. Dat heeft de KNAF-BSR dit weekend bevestigd.

Tijdens de aankondiging van de geüpdatet rallykalender stond de Duitse rally nog op de planning als openingsronde van het ONRK. Echter kondigde demissionair minister-president Rutte afgelopen dinsdag aan dat het negatief reisadvies voor het buitenland tot tenminste 15 mei in stand blijft. Ook het NOC-NSF stelt dat voor buitenlandse sportevenementen dezelfde (reis)adviezen gelden zoals het kabinet voorschrijft.

De KNAF-BSR volgt deze adviezen op. Met als gevolg dat de Rallye Sulingen van de ONRK kalender verdwijnt. Het evenement zelf blijft vooralsnog gewoon doorgaan op 7 en 8 mei als openingsronde van het Duitse Rally Kampioenschap. Mocht de rally afgelast worden in mei, dan zal de rally verreden worden op 16 en 17 juli. Indien de negatieve reisadviezen geen roet in het eten hadden gegooid, was de Rally van Sulingen ook geschrapt van de ONRK-kalender wanneer de rally verplaatst zou worden naar de alternatieve datum. Dit is, vanzelfsprekend, nu niet meer relevant.

Alle Nederlandse rallykampioenschappen zullen met deze wijziging dus verreden worden op Nederlandse bodem. Het seizoen start nu op zaterdag 10 juli tijdens de GTC Rally. De nieuwe update van de rallykalender is hier te vinden.

Adverteren op THERALLYFACTORY.com