Nijsink wint zijn klasse in spekgladde Zuiderzee Rally

Nijsink wint zijn klasse in spekgladde Zuiderzee Rally

Tijdens de Zuiderzee Rally ging het Nederlandse rallyseizoen 2024 van start. Ook voor Ryan Nijsink was de Zuiderzee Rally de eerste wedstrijd van dit jaar, met succes. In kletsnatte omstandigheden rondom Kampen met veel regen en hagel won hij wederom zijn klasse.

Gemakkelijk was het niet voor de Hellendoorner: “Met name de wisselende omstandigheden maakte deze wedstrijd erg lastig. Door de regen- en hagelbuien werden de proeven extreem verraderlijk. Dat was tijdens de eerste paar proeven aftasten. Daarna kwamen we beter in ons ritme. Door de organisatie waren veel bakens neergezet om het afsnijden van de bochten te voorkomen. Maar in bochten waar deze niet stonden werd vervolgens volop gesneden. Daardoor kwam er veel modder op de weg en was het asfalt in sommige bochten niet meer te zien. Dat is lastig omdat je in de ene bocht veel grip had en de volgende bocht vrijwel geen grip,” legt Nijsink uit.

Met name tijdens de laatste proeven, die compleet in het donker werden verreden, waren Nijsinks tijden tot eigen verrassing goed. Op KP7 en KP9 rijden Nijsink en zijn navigator Robert de Graaf de 19e tijd algemeen met de Mitsubishi Colt: “Dat was een verrassing toen me dat na de finish werd verteld. Met name KP7 had nog sneller gekund. Daar werden we in de laatste kilometers opgehouden door de equipe die voor ons was gestart. Dat was ’s middags op KP4 ook al gebeurd. Daar hebben we best wat tijd mee verloren,” vertelt Nijsink aan de finish van zijn derde rally.

Nijsink sluit af: “We leren elke kilometer en met name het rijden in het donker gaat steeds beter. Het is geweldig om de rally af te sluiten met de winst in de klasse en P21 algemeen, dat had ik niet verwacht en op voorhand direct voor getekend. Ik wil mijn sponsoren en natuurlijk het serviceteam bedanken, die er weer voor hebben gezorgd dat de Colt zonder problemen de finish bereikte.”

Volg de ontwikkelingen van het team via Facebook, Instagram en X: @R1SportCOM

Einduitslag NC3-klasse Zuiderzee Rally 2024

1. Nijsink/De Graaf – Mitsubishi Colt – 51:05,5
2. Ohmstede/Van der Aa – Opel Astra – +2:19,0
3. Stevens/Eisenberg – Peugeot 206 – +3:24,5
4. Van As/Aaltink – Peugeot 206 – +4:29,0
5. Kamer/Kamer – Opel Astra – +5:50,3

Einduitslag Zuiderzee Rally 2024

1. Vrielink/Van Koppen – Ford Fiesta R5 – 43:22,1
2. Ten Vregelaar/Werger – Skoda Fabia R5 – +38,3
3. Becx/Van Barschot – Ford Fiesta Rally2 – +1:02,4
4. Klein Kromhof/Hanstede – Renault Clio Rally3 – +1:34,3
21. Nijsink/De Graaf – Mitsubishi Colt – +7:43,4