ELE Rally: KP Wintelre flink ingekort en zonder onverhard

ELE Rally: KP Wintelre flink ingekort en zonder onverhard

De organisatie van de ELE Rally heeft de klassementsproef van Wintelre flink moeten inkorten naar aanleiding van de zware regenval van afgelopen dagen.

KP Wintelre-Oerle (KP’s 7 & 10) is flink ingekort wegens de slechte staat van het onverhard als gevolg van de hevige buien van de afgelopen dagen.

De klassementsproef, die bekend staat als dé onverharde proef van Nederland, is noodgedwongen ingekort van 12,39 kilometer waarvan 6,59 kilometer onverhard naar 4,24 kilometer zonder onverhard.

KP Wintlre-Oerle is flink ingekort tijdens de ELE Rally 2024 wegens de slechte staat van het onverhard naar aanleiding van de hevige regenbuien van afgelopen dagen.

KP Spoordonk iets korter

Naast KP Wintelre is KP Spoordonk is ook gewijzigd. Deze wijziging is echter veel minder groot: de rondkoers van Spoordonk is zo’n 500 meter korter dan origineel gepland.

Als gevolg van de wijzigingen is het totaal aantal kilometers op snelheid geen 174,27 km maar 156,91 km.

De overige proeven zijn, op dit moment, ongewijzigd. Vrijdagavond start de ELE Rally om 18:33 uur wanneer de eerste ELE WRC Demo-deelnemer, Erik van Loon, vanuit het serviceterrein Habraken vertrekt richting het centrum van Son voor het startpodium (18:53 uur). Vervolgens start KP1 rondom Helmond voor de WRC Demo om 19:21 uur. KP1 van de rally start om 19:38 uur.

Meer informatie over de ELE Rally 2024 (Tijdschema’s & Deelnemerslijsten) is hier te vinden.