ELE Rally 2024: Groen licht voor route

ELE Rally 2024: Groen licht voor route

De nationale autosportfederatie KNAF heeft groen licht gegeven op het Veiligheidsplan voor de komende editie van de ELE Rally, die op 24 en 25 mei plaats vindt. De komende weken zal de organisatie nu de puntjes op de i kunnen zetten voor een mooie 59e editie van deze Brabantse klassieker. De Stichting ELE Rally kondigt ook enkele nieuwe sponsors aan, naast de trouwe support van bedrijven die al langer aan de rally zijn verbonden, waardoor de continuïteit van Nederlands oudste nog bestaande rally gewaarborgd is.

Recent reden André Slotboom en Jurgen Verpalen, de veiligheidsofficials van de nationale autosportfederatie KNAF samen met Radboud van Hoek en Han Baggen van de ELE-organisatie de voorziene route van de komende editie. Na deze verkenning werd er groen licht gegeven op de klassementsproeven en het veiligheidsplan.

‘KP Wintelre aangepast ten opzichte van voorgaande jaren’

Han Baggen is bij de ELE Rally verantwoordelijk voor de veiligheid en was verheugd over de reactie van de KNAF: “Het lijvige Veiligheidsplan hebben wij tijdens een verkennende ronde over de geplande route minutieus doorgenomen. Op situaties die extra aandacht nodig hadden waren we voorbereid en hadden we alternatieven voorhanden. Zo is de proef nabij Wintelre aangepast ten opzichte van voorgaande jaren. Maar juist daar ligt nog wel een uitdaging, want momenteel ligt die proef er door de regen van de laatste maand nogal drassig bij. Maar dat monitoren wij de komende tijd en zo nodig passen we de route last minute nog aan. Wel is het nog wachten op de definitieve toestemming van de vergunningverlenende instanties, maar alle aanvragen zijn op tijd en compleet ingestuurd; we verwachten geen grote aanpassingen meer hoeven te doen.”

Met de goedkeuring van de KNAF op zak kunnen alle benodigde materialen (zoals containers, afzethekken, etc.) nu besteld worden. Alle aanwonenden aan de klassementsproeven ontvangen een schrijven met de voor hun specifieke locatie belangrijke informatie over afsluitingen en dergelijke.

Tekst: ELE Rally