Becx pakt overwinning in Vechtdal Rally

Michiel Becx en Sander van Barschot hebben de Vechtdal Rally 2021 op hun naam geschreven. Het duo wist de wedstrijd te winnen met een marge van 8.5 seconden op Bas van Kamperdijk.

In de openingsproef in Brucht was het Gert-Jan Kobus die de scratch pakte met de Skoda Fabia R5. KP2 werd vervolgens gewonnen door Becx waardoor de Volkswagen-rijder de leiding overnam met 1.8 seconden voorsprong op Kobus. Bas van Kamperdijk kon Becx en Kobus volgen op 8.2 seconden. Jim van den Heuvel reed op KP2 lek en verloor ruim anderhalve minuut.

Kobus reed op KP3 rondom Dalen echter lek en verloor daardoor een minuut en tien seconden. Becx verremde zich in diezelfde rondkoers rond Dalen en moest daardoor uitwijken naar het gras om vervolgens weer de proef op te draaien. Het tijdverlies van Becx op KP3 was 7.8 seconden. Die 7.8 seconden verloor Becx op mede Volkswagen-rijder Van Kamperdijk. Daardoor bleef Becx de rally leiden na de eerste boucle, maar was het verschil met Van Kamperdijk slechts 0.4 seconden. Plek 3 was stevig in handen van Kevin van Deijne op een kleine 20 seconden van de leider.

Snelste tijden voor Jim van den Heuvel met VW Polo R5

Jim van den Heuvel pakt zijn eerste KP-winst met de Volkswagen Polo GTI R5 op KP4. In de strijd om de overwinning was Van Kamperdijk 5.1 seconden sneller dan Becx waardoor Van Kamperdijk de leiding in de wedstrijd overnam. Becx antwoorde echter meteen met een scratch op KP5 door acht tiende van een seconde sneller te gaan over de proef bij Engeland.

In KP6 pakte Van den Heuvel zijn tweede KP-winst. Met een gemiddelde snelheid van 122 km/h was hij 7.3 seconden sneller dan Becx. Van Kamperdijk zag zijn voorsprong met nog twee KP’s te gaan verkleind worden naar 2.5 seconden doordat Becx 1.4 seconden sneller was.

Spannend slotstuk tussen Volkswagen-rijders

In de voorlaatste KP pakte Becx een scratch met 1 seconde voorsprong op Van den Heuvel en 4.2 seconden voorsprong op Van Kamperdijk. Becx nam de leiding over met nog één KP te gaan, het verschil: 1.7 seconden.

Becx pushte hard in de laatste proef en pakte een overtuigende KP-winst waardoor hij de Vechtdal Rally uiteindelijk wint met 8.5 seconden voorsprong op Van Kamperdijk. Kevin van Deijne kon het tempo van de Volkswagen-rijders niet volgen maar pakt met P3 zeer belangrijke punten met oog op het kampioenschap.

Gert-Jan Kobus finisht de rally op P4 voor Jim van den Heuvel die op de laatste KP bijna een halve minuut verloor.

Gert-Jan Kobus / Martin Nortier - Vechtdal Rally 2021 - Skoda Fabia R5

Bij de Historics ging de winst naar Marcel Ludwig met de Audi Quattro A1. Christophe de Leeuw (Opel Ascona A) en Piet-Hein van de Heijden (Lancia Delta Integrale) maken het podium compleet.

De Short-Rally werd gewonnen door Harry Meijers (Opel Ascona B). P2 was er voor Will Bruins (Volvo 850 T5) en P3 voor Adri Morée (Mitsubishi Lancer Evo VI).

Het volgende evenement op de rally kalender van het Nederlands kampioenschap rally is de Hellendoorn Rally (18 september) rondom Hellendoorn en Nijverdal.