Rally de Wallonie uitgesteld naar oktober

Rallye de Wallonie uitgesteld naar oktober

De Rallye de Wallonie is definitief uitgesteld naar 8 t/m 10 oktober. Het evenement stond aanvankelijk gepland als openingsronde van het BRC eind deze maand.

Gezien de huidige situatie van de coronacrisis was deze beslissing ”onvermijdelijk” volgens Etienne Lerson, voorzitter van de Automobile Club Namur. “Het was ondenkbaar dat de rally onder goede hygiënische en veiligheidsomstandigheden zou kunnen worden georganiseerd, terwijl het sportieve en populaire aspect, dat ons nauw aan het hart ligt, behouden zou blijven.”

De enige datum waar de 37e editie van de Waalse rally naar verplaatst kon worden was 8-10 oktober. Lerson: “We moesten rekening houden met de data van de andere BRC- en ASAF-rally’s, want er is een verzadiging van evenementen in het tweede deel van het seizoen, de wensen van de promotor en de RACB maar ook de andere evenementen die in de regio plaatsvinden en deze datum was de enige optie.”

Clash rallykalender Nederland en België

De Rallye de Wallonie valt nu in hetzelfde weekend als de ELE Rally. Daarnaast zitten er nu slechts 5 dagen tussen de Rally van Wallonië en de Sezoensrally. Dit is besproken tussen de organisatoren uit Bocholt en Namen, echter bleek er geen andere optie mogelijk.

Het BRC 2021 start nu met de eerste editie van de South Belgian Rally op 26 juni. De Wallonie is met de nieuwe datum ronde 6 van het kampioenschap.

De geüpdatet BRC rally kalender is hier te vinden!