De Mevius wint eerste South Belgian Rally met 125.9 kmu gemiddeld

De Mévius wint 1e South Belgian Rally met 125.9 km/u gemiddeld

Ghislain de Mévius heeft de eerste editie van de South Belgian Rally rondom Vresse-sur-Semois op zijn naam geschreven. Na 12 klassementsproeven hield de Mévius 29.9 seconden over op Adrian Fernémont.

De Mévius kreeg in de tweede KP van de wedstrijd de leiding in handen en wist deze vast te houden tot en met de laatste proef. De Fransman Nicolas Ciamin, die tijdens de WK Rally van Monte Carlo dit jaar derde werd in het WRC3, won de openingsproef van het BRC 2021. Echter kreeg de Mévius met zijn scratch op KP2 de leiding in handen. In KP3 moest Ciamin opgeven met transmissie problemen.

Grégoire Munster was nog een outsider voor de overwinning in Vresse-sur-Semois. Maar de 22 jarige zoon van Bernard Munster crashte in de laatste KP van de eerste boucle en moest opgeven.

Minimale verschillen tussen De Mevius en Fernémont

Gedurende de hele wedstrijd waren de Mévius en Fernémont gewaagd aan elkaar. De onderlinge verschillen waren op elke proef niet meer dan 3 seconden. In de KP8 wist de Mévius echter een gaatje de slaan met Fernémont door een scratch te pakken met 7.6 seconden voorsprong. Daardoor liep het verschil met nog vier proeven te gaan op naar 22.8 seconden.

Deze 22.8 seconden wist Fernémont niet goed te maken in de laatste lus. Uiteindelijk wint de Mévius, net zoals vorig jaar, de eerste rally van het seizoen met een gemiddelde snelheid van 125.9 kilometer per uur. Op de razendsnelle proeven wordt Fernémont tweede op 29.9 seconden. Kris Princen kon het tempo van de twee rijders voor hem niet volgen en eindigt derde op 1 minuut 23. De 21-jarige Maxime Potty finisht knap vierde algemeen en behaalt daarmee zijn beste resultaat ooit met de Ford Fiesta Rally2. Pieter Jan Michiel Cracco wordt vijfde met de Skoda Fabia Rally2 Evo, op iets meer dan 2 minuten van de rally winnaar.

Door de afgelasting van TAC Rally is de volgende rally op de BRC rally kalender 2021 de (WRC) Ypres Rally van 13 t/m 15 augustus.