South Belgian Rally startschot voor BRC 2021

South Belgian Rally startschot voor BRC 2021

Morgen staat de openingsronde van het Belgian Rally Championship 2021 op het programma: de eerste South Belgian Rally

De eerste South Belgian Rally inderdaad, een wedstrijd die vorig jaar wegens de pandemie in het leven werd geroepen als extra wedstrijd voor het BRC. Uiteindelijk kon toen ook deze nieuwe wedstrijd, georganiseerd door DG Sport, niet doorgaan.

Aan de vooravond van de rally en het nieuwe seizoen staan er negen wedstrijden op de BRC rally kalender 2021. Adrian Fernémont verdedigt zijn BRC titel van 2019 met startnummer 1 op de ruiten van zijn Skoda Fabia Rally2 Evo. In totaal staan er 76 equipes in geschreven voor de South Belgian Rally, en nog eens 42 voor het Criterium.

Naast Adrian Fernémont behoren Ghislain de Mevius, Kris Princen, Grégoire Munster en Nicolas Ciamin tot de grootste favorieten voor de eindzege.

Tijdschema South Belgian Rally

Er staan 12 proeven op het programma tijdens de South Belgian Rally. Er worden drie boucles gereden van vier verschillende proeven: Gedinne, Bohan, Oizy en Bellefontaine. Bellefontaine is de langste proef van de wedstrijd met 17.35 kilometer. Het totaal aantal wedstrijdkilometers bedraagt 149.31. Bekijk het volledige tijdschema hier.

De eerste KP start om 08:48 uur. Volg de rally via onze social-media (Twitter, Facebook, Instagram) kanalen of de website TheRallyFactory.com

Heeft u updates, foto’s, video’s of andere content? Deel deze dan via een PM-bericht op een van onze social media kanalen!

Foto: BRC